Hvorfor bør lokalavisene satse på nettet?

Jeg kom opp i en – for meg – ganske absurd diskusjon i middagsselskap med venner i går kveld. En tidligere kollega, altså journalist, argumenterte i all oppriktighet og veldig sterkt for at det ikke er noen som helst grunn til at lokalaviser skal publisere stoffet sitt på nett.

Pengene kommer jo inn til papirutgaven, mente han. Så hvorfor skal ei lokalavis utkonkurrere seg selv med å tilby stoffet gratis til leserne sine?

Tror jeg kunne ha argumentert bedre enn jeg gjorde i øyeblikket, rett og slett fordi jeg ble så overrasket over å møte såpass – for meg – utdatert tankegang.  Jeg kan se hvorfor han argumenterer som han gjør, selv om jeg mener han tar feil. Men hva er de beste argumentene for at lokalmedia også bør være på nett?

9 Responses til “Hvorfor bør lokalavisene satse på nettet?”
  1. fr.martinsen Februar 8, 2009
  2. Andreas Ringdal Februar 8, 2009
  3. fr.martinsen Februar 8, 2009
  4. Thlom Februar 8, 2009
  5. fr.martinsen Februar 8, 2009
  6. Pål Nordseth Februar 8, 2009
  7. christoph Februar 8, 2009
  8. Dag Otter Johansen Februar 10, 2009
  9. Erland Flaten Mai 13, 2009

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *