VG Nett i NRKbetas fotspor

VG Nett lanserer VG Meta blogg

NRKbeta guttas kamp mot det interne NRK byråkratiet og dets frykt for åpenhet som Eirik Solheim beskrev så levende på nettforumsmøtet vårt i september, får stadig flere positive ringvirkninger. Nå lover også VG Nett å vise oss mer av hva som skjer bak kulissene (via Jo Christian Otherhals).

– Å lage VG Nett består av flere disipliner: journalistikk, design, programmering og salg. Denne bloggen vil vi bruke til å fortelle om hva vi driver med på alle disse feltene. Vi kommer til å lette på sløret i forhold til nye prosjekter, utvikling av nye tjenester, journalistikken vår, teknikk, hva vi tenker rundt medieutvikling osv, skriver nettsjef Espen Egil Hansen om hva VGs nye Meta blogg kommer til å handle om.

NONA styremedlem Anders Brenna satte jo også sporenstreks opp Teknisk Beta da han ble nettsjef i Teknisk Ukeblad sist måned, men lovte at bloggen skulle for evig være under utvikling, i beta. Aner vi et noe mer høytidelig fokus bak VG Netts valg av Meta-navnet, eller er det en ren tilfeldighet?

Uansett, som jeg skrev i denne posten er jeg er veldig glad i denne type redaksjonelle «bedrifts blogger» eller labratoriumsblogger – kjært barn har mange navn – og gleder meg til å følge med på hva VG Nett gjør med VG Meta.

For alle som deler den interessen, er det bare å føye VG Meta til Netthoder, NRKbeta, Teknisk Beta, Medievärldens redaktionsblogg, Times Lab blog, BBC Journalism lab, BBC internet blog, BBC technology (takk BBC tips fra Lars Laading), Finn Labs og NYT Open. Journalism.co.uk, som er en av mine kunder, skriver også mye om denne tematikken. Av enkeltpersoner: DTs Geir Arne Bore, Budstikkas Dag Otter Johansen, Eddas Henning Sund. Føler meg sikker på at jeg har glemt noen i farten, så tar gjerne imot flere tips.

Og, når jeg innledningsvis valgte å fokusere på hindrene NRKbeta måtte overkomme heller enn den suksessen de har hatt med bloggen, så er det for å illustrere at slike nyvinninger ikke kommer gratis – men effektene ved at noen går foran og tar den risikoen er uvurderlig, så all kudos til NRKbeta for det.

Pebble in the pond

2 Responses til “VG Nett i NRKbetas fotspor”
  1. Jo Christian Oterhals Mars 15, 2009
  2. Kristine Löwe Mars 15, 2009

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *