Kristine: Nok et bevis for at bloggen min egentlig er skrevet av en mann

Unge kvinner med interesse for motebloggere og hverdagdagsbetraktninger dominerer fortsatt den svenske bloggesfæren, viser Hans Kullins nyeste BloggSverige undersøkelsen.

Reklamebilde for motene i Regent Street fra min tid i VisitBritain

Reklamebilde for motene i Regent Street fra min tid i VisitBritain

Og når jeg trekker den konklusjonen jeg gjør i overskriften, snakker jeg om min personlige medieblogg – en kjapp test med Genderanalyzer viste nemlig for en stund tilbake det var overveiende sannsynlig (65 prosent) at den var skrevet av en mann (skjønt etter at jeg fortalte nettsiden at den hadde gjettet feil ble svaret 61 prosent for at den var skrevet av en kvinne).

Tatt i betraktning av at BloggSverige undersøkelsen også viser at mannlige bloggere klart foretrekker å lese blogger om de samme temaene som meg, nemlig IT, blogging, journalistikk, media, politikk og samfunn, jeg ville bare lagt til økonomi og finans, sier det seg selv at bevisene taler mot meg.

Siden jeg var mer gravalvorlig da jeg var 18 enn hva jeg er i dag, kan jeg neppe gjemme meg bak at jeg ikke faller inn i den aldersgruppen for den typiske svenske bloggeren i undersøkelsen (16-20) heller. Men nå er dette en selvutvelgende nettundersøkelse, hvor totalt 1500 har svart, og utvalget som sådan kan godt ha innebygde skjevheter. Uansett er resultatene interessant lesning: noen som vet om, eller går med planer om, en tilsvarende undersøkelse for den norske bloggesfæren?

Les også Elisabeths og Frøken Makeløs’ tanker om hvorvidt motebloggene utgjør det norske bloggmiljøets fall. (For ordens skyld bør jeg kanskje tilføye at det er mange drivandes gode personlige norske blogger jeg liker, det er bare slik at hovedfokuset mitt ligger på medier og sånn + at jeg rent personlig ikke er veldig opptatt av mote.)

2 Responses til “Kristine: Nok et bevis for at bloggen min egentlig er skrevet av en mann”
  1. Elisabeth Iskrem April 9, 2009
  2. Kristine April 9, 2009

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *