Blogg.no krevde 1,- for pålogging: dumt trekk

Ida Wulff skriver at hun fikk seg en støkk da hun skulle logge seg på bloggen sin i går morges og fikk beskjed om at det kostet en krone per pålogging (via @bjarteb).

Nå vet jeg ikke nok om aldersfordelingen til Blogg.no‘s brukere, men jeg tipper det er mange unge som bruker tjenesten og slett ikke var forberedt, eller spesielt lystne, på å betale for noe de hadde trodd var gratis.

Wulff rapporterer at Blogg.no siden trakk den nye betalingsmodellen tilbake. Jeg nevner det her fordi posten hennes tiltrakk seg en interessant diskusjon om hvorvidt bloggeplattformer bør være gratis i kommentarfeltet. Slik jeg ser det er noe av hovedproblemet med Blogg.no’s forsøk på å ta betalt 1) at det hadde tilbakevirkende kraft og 2) en slags kontantkort ordning, hvor man tar betalt for bruk, fungerer dårlig for en tjeneste brukerne gjerne legger så mange timer bare i å fikle med og får en så sterk eierskapsfølelse til.

Jeg har min personlige blogg Six Apart eide Typepad og betaler en fastpris (ca. 50 kroner i måneden) for det, noe jeg synes er en grei deal. Hadde jeg begynt å blogge i dag ville jeg kanskje valgt WordPress, men gratisversjonen av WordPress (.com) har enkelte begrensninger Typepad ikke har. Generelt synes jeg det er helt greit å betale en fastpris for en bloggeplattform hvis du på forhånd vet at tjenesten koster penger og synes den er verdt det. Jeg synes også det er helt greit at bloggeplattformer tar seg betalt for ekstratjenester og mer avansert funksjonalitet. Men jeg ville fått bakoversveis hvis jeg hadde fått beskjed om at det plutselig kostet penger per WordPress- eller Typepad pålogging – uansett om det bare var per PC eller nettverk jeg brukte til å logge meg på.

12 Responses til “Blogg.no krevde 1,- for pålogging: dumt trekk”
 1. Undre Mai 25, 2009
 2. Thomas Mai 25, 2009
 3. Kristine Mai 25, 2009
 4. Morten Mai 25, 2009
 5. Håkon Mai 25, 2009
 6. pernille hjertø Mai 25, 2009
 7. Undre Mai 25, 2009
 8. Belinda Mai 25, 2009
 9. tuvaah Mai 25, 2009
 10. PoPSiCLe Mai 25, 2009
 11. TPvsWP Mai 31, 2009
 12. Virrvarr Juni 1, 2009

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *