Offentlige data og journalistikk: Hva er status, hvor er hindrene?

«Journalistikk trenger data i det 21. århundre», skriver Zach Beauvais i en inspirerende artikkel på ReadWriteWeb. Også for oss uten IT-faglig bakgrunn demrer det at data — statistikk, værdata, kartdata, økonomiske data, helsedata — er råstoff for innovasjon. Ikke bare innen journalistikken, selvsagt… Les  resten Olav Anders Øvrebøs post i forkant av dagens NONA-møte her.

Vi skal være i 2. etasje på Litteraturhuset, og starter møtet klokken fem. Av de som har meldt sin ankomst så langt er det flere som har jobbet mye med problemstilinger rundt tilgang på offentlig data så jeg tror vi kan få en spennende diskusjon og mange gode innspill. Vi har dessuten godt med plass, så det er bare å møte opp.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *