Journalist googlet seg frem til Clita-skup

ABC Nyheters Andreas Lunde, en av innlederne på årest første NONA-møte, kom onsdag politiet i forkjøp og sporet opp mannen som var mistenkt for drapet på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren via Google.

Det har selvsagt skapt en del overskrifter, både i norske og dansk presse av det jeg har sett. Men jeg synes også saken er verdt å nevne her, da det er et godt eksempel på god nettbruk.

«Et enkelt Google-søk var det som skulle til for at den norske journalisten Andreas Lunde fikk drapsmistenkte Marian Clita (58) på tråden. Da hadde dansk politi jaktet på ham i over et døgn, skriver VG Nett,» og fortsetter:

– Det er bare å takke journalisten i ABC Nyheter, sier sjef for drapsavnittet ved Københavnpolitiet, Ove Dahl til VG Nett.

«Kudos til @AndreasL – ikke ofte man får såpass bra omtale hos en konkurrent!,» tvitret Espen Moe i Journalisten om VG saken.

«Jeg fant en bloggpost, hvor han hadde kommenteret, brukt sitt navn og kommenteret med et telefonnummer. Jeg fant landekoden til Romania, satte det foran nummeret og ringte, forklarte Andreas til danske TV 2 News.

Og det kunne ikke skjedd med en bedre fyr: Andreas kommer ofte gode tips og bistand, til NONA og andre, og er generelt flink til å støtte opp under god nettjournalistikk, tipse om interessante trender og eksempler og ta i bruk nye verktøy og fortellingsteknikker (ingen skal påstå at Google er nytt, jeg tenker mer på arbeidet hans fra Gaza i dette tilfellet).

For ordens skyld: både ABC Nyheter og Journalisten er blant undertegnedes kunder, og alle omtalte norske medier i saken er medlemmer av NONA, men tips oss gjerne om god nettjournalistikk og metodebruk fra nær og fjern på e-post netthoder alfakrøll gmail punktum com

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *