De 10 beste research verktøyene på nett

Her er presentasjonen nettveteran og undersøkende journalist Colin Meek holdt på sist NONA-møte om sine ti av sine favorittverktøy for nettresearch:

View more presentations from ardessie.
Colin innledet med å si at vi helt klart har forskjellige favoritter på dette området, men at han håpet presentasjonen ville gi alle tilstede noen nye ideer selv om de kanskje kjente noen av verktøyene fra før. For min egen del, selv om jeg regner meg selv som en som har ganske god oversikt her, lærte jeg mye nytt – ikke minst er Evernote hermed lagt til verktøykassa mi. Jeg tror jeg har prøvd Evernote før, men først nå gikk det opp for meg hvor nyttig programmet kan være. Ellers fortrekker jeg Icerocket til å overvåke det sosiale nettet fremfor Collecta, men det er kanskje fordi jeg ikke har brukt sistnevnte så mye.
Hva er dine favorittverktøy på dette området?
Forøvrig ble Colin, som så mange andre, sittende fast i Oslo etter foredraget sitt på grunn av flyforbudet, men kom seg hjem takket være redaksjonell nyvinning, i dette tilfellet VG Netts Haikesentralen.  

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *