Eirik Urke: Framtidens Fotojournalistikk

Er fotografer like konservative som enkelte journalister av den gamle skolen?

Det var et av mange spørsmål etter nettfotograf Eirik Urkes presentasjon på NONA-møtet tirsdag hvor han viste oss hvordan han jobbet for å utnytte nettets muligheter til det fulle. Blant annet forklarte han hvordan han jobbet under årets nordiske mediedager for å få bildene fortest mulig ut (se presentasjonen hans nedenfor).

På nevnte spørsmål svarte han at det helt klart finnes mange konservative fotografer, men presiserte at man kan ikke legge all skyld på fotografene: det må også skje en ledelsesendring og redaksjonell omlegging. Ikke minst legger tungvinte publiseringssystemer ofte kjepper i hjulene for å jobbe raskere eller på nye måter, ble det sagt fra salen.

– Jeg tror ikke man kan jobbe som avisfotograf så veldig mye lengre uten å lære seg dette, men det er fortsatt lang vei igjen, sa Urke om de nye arbeidsmetodene han bruker. Han roste også Dagbladet for å ha gitt ham muligheten til å eksperimentere mye mens han jobbet der.

No Responses til “Eirik Urke: Framtidens Fotojournalistikk”

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *