NONA10: programmerere i redaksjonen, brukervennlighet og nye ferdigheter

I samarbeid med amerikanske ONA har vi gleden av å invitere til årets høydepunkt for Netthodene. Hør USA Todays Juan Thomassie snakke om det mest nyskapende innen nettjournalistikk på NONAs årskonferanse. Juan skal snakke om valgkampdekning, infographics, datastøttet journalistikk og verdien av å ha programmerere i redaksjonen. Hør også noen av Norges fremste brukervennlighetseksperter om norske nettaviser og mye annet.

  • Tid: Onsdag 9. juni kl. 09:00 – 17:00
  • Sted: Litteraturhuset (Amalie Skram)

09.00 Velkommen v/NONA-leder Kristine Løwe

09.10: Hva mener norske netthoder egentlig? Få med deg resultatene av den første NONA-undersøkelsen v/Arne Krumsvik

09.40: Kaffe

09.45: Juan Thomassie, senior designer, USA Today: Fremtidens redaksjon er tverrfaglig. Om visuell historiefortelling, datastøttet journalistikk og hvordan de jobber med større multimedia prosjekter som valgkampdekning i USA Today

10.30: Paneldebatt: Nettjournalistikk anno 2010. Hva slags ferdigheter trenger vi i redaksjonene? Bør journalister kunne kode? Er grafiske fremstillinger, datasammenstillinger eller prosjekter som VG Netts Haikesentralen egentlig journalistikk? Med Juan Thomassie, René Svendsen, utviklingssjef VG Nett, og Espen Andersen, NRK Brennpunkt.

11:20 Kaffe

11.30: Se hva VG Nett kommer med etter Fanthomas-suksessen.

12.00: Lunsj

13.00: Norske nettavisers (suksess)historie.

Hvorfor er norske nettaviser så populære? v/ Jon Reidar Hammerfjeld, Dagbladet

13.20: Så om alle leser nettavisene, hvorfor misliker folk dem likevel?

Brukeropplevelse og brukervennlighetsproblemer med norske nettaviser v/ Kristian Singstad Pålshaugen og Silja Mustaparta fra Halogen

13.40: Kaffe

13.55: Paneldebatt. Kan de neste 15 årene stå i brukeropplevelsens tegn?

  • Jon Reidar Hammerfjeld, Dagbladet
  • Kristian Singstad Pålshaugen/Silja Mustaparta, Halogen
  • Pål Nedregotten, A-pressen Interaktiv
  • Eirik Hafver, NetLife Research

15:00: Et skjevt blikk på vår vindunderlig nye medieverden
Blogger og forfatter Virrvarr, aka Ida Jackson, vet alt om hvordan journalister egentlig oppfører seg på nett. Til høsten kommer hun ut med en bok om sosiale medier på Aschehoug, men hun er også kjent som forfatteren som anmeldte journalistene som intervjuet henne i forbindelse med hennes siste bok, «Jenter som kommer», på bloggen sin.

16.00 Årsmøte i NONA

17.00 Møteslutt

17:30: Årsmøtemiddag

Facebook-event finner du her.

Seminarpris for medlemmer er 350 kroner (inkluderer lunsj og kaffe), eller 550 kroner (inkluderer heldagssemiarpakke og årsmøtemiddag). For ikke-medlemmer koster heldagsseminaret 1000, og med middag 1500 (klikk på riktig beløp for å betale via PayPal eller kredittkort for å sikre deg plass allerede i dag! Bedrifter som ønsker samlepåmelding kan ta kontakt for å få tilsendt faktura).

Er din arbeidsgiver medlem i NONA, kan du melde deg på til medlemspris. Våre bedriftsmedlemmer er: ABC Nyheter, Aller Internett, Aftenposten, A-pressen Digitale Medier, Bergens Tidende, Budstikka Media, Cappelen Damm, DB Medialab, Drammens Tidende, Edda Media, Fredriksstad Blad, Halogen, Høgskolen i Oslo/JBI, Institutt for Journalistikk, Klikk.no, LO Media, Lokalavisene Oslo, Mediehuset Romerike, Nettavisen, NRK, Steam, Opplysningen 1881, Teknisk Ukeblad, Teleplan Consulting, Tun Media, TV 2, VG Multimedia og Vårt Land. Våre venner i danske DONA kan også melde seg på til medlemspris.

For alle medlemskategorier gjelder følgende: Betalt kontingent for 2009 gjelder også for 2010. Du behøver ikke betale på nytt før neste år! Fortsatt ikke medlem? Det kan du fikse nå!

2 Responses til “NONA10: programmerere i redaksjonen, brukervennlighet og nye ferdigheter”
  1. Arild Nybø Mai 28, 2010
  2. dab by Mai 30, 2010

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *