Nyhetsgrafikk på sitt beste

Er nyhetsgrafikk journalistikk? Den journalistiske verktøykassa blir stadig større, noe som stiller stadig større krav til redaksjoner som vil utnytte den maksimalt.

årskonferansen vår 9. juni går vi nærmere inn i både mulighetene og utfordringene på dette området, i mellomtiden ble jeg slått av dette glimrende eksempelet på hvor godt grafikk kan forenkle og problematisere et sakskompleks. Nå må jeg innrømme at jeg synes økonomi er både viktig og interessant – jeg er egentlig litt forundret over at ikke flere for alvor har fått øynene opp for det etter kredittkrisen i 2008 – derfor er det ekstra gøy å se The Independent denne uken bruke nyhetgrafikk som pedagogisk virkemiddel for å sette budsjettkuttene til den nye engelske regjeringen i perspektiv – og det på forsiden:

Bildet er hentet fra denne artikkelen som også viser eksempler på andre avisers bruk av grafikk for å illustrere hvordan de nevnte kuttene vil slå ut.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *