Murdochprosjektet er igang

I Spania mistet verdens største spanskspråklige avis El Pais for sju år siden katastrofalt mange lesere da de la innholdet sitt bak en betalingsmur. Hovedkonkurrenten El Mundo fordoblet trafikken på nett, mens El Pais halverte sin. Annonseinntektene forsvant, og i 2005 ga El pais opp og åpnet nettsidene sine igjen. Men El Mundo hadde passert dem, og slik er det fortsatt, fem år etter. El Mundo er Spanias største nettavis, og de har lesere i mange andre spansktalende land i tillegg. El Pais hadde antakelig vært ledende i dag om de ikke stengte avisa i 2003.

Nå er Murdoch igang med Times Online i England. Betalingsløsningen er ikke innført ennå, men siden midten av måneden har de hatt tvungen registrering for å lese avisa. Trafikken har som ventet falt, og det mye.

Vi har kikket litt på tallene i Alexa. Mens leserne er i fritt fall for Times Online, har Telegraph og Guardian har økt kraftig. Times online har gått fra å være verdens 456.  største avis, til å ligge nede på 1706. plass. Markedsandelen har ifølge Hitwise falt fra 4,37 prosent 22. mai til 2,67 prosent 19. juni.

Når betaling innføres skal leserne betale 1 pund for en dag, eller 2 pund for en uke. Det blir spennende å se hvor mye mer trafikken går ned da. Det ser ut til at avisen fortsetter med eget innhold produsert for web, de har en del multimediainnhold.  Jeg lurer på hvordan det er å være nettjournalist i avisa nå, plutselig lager du innhold for bare halvparten så mange lesere.

One Response til “Murdochprosjektet er igang”
  1. Børre Arntzen Juni 25, 2010

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *