Netthodene liker nettaviser best

Norske nettmedarbeidere liker nettmedier best, og 51 prosent mener at nettavisene nå er like gode eller bedre enn papiravisene. Det står i sterk kontrast til deres kolleger i tradisjonelle medier.

Sju av ti netthoder mener nettmediene dekker deres interesser best, mens bare to av ti har papiraviser som sine favoritter. Halvparten mener at nettutgavene er like gode eller bedre enn papiravisene, mens 34 prosent fortsatt holder en knapp på papiret. Blant medlemmene i Norsk Journalistlag mener tre av fire at papiravisene er overlegne nettet Bare tre prosent holder en knapp på nettutgavene.

Det viser en undersøkelse blant medlemmene i NONA, som presenteres på konferansen NONA10 på Litteraturhuset i Oslo onsdag. Der vil også USA Todays Juan Thomassie snakke om det mest nyskapende innen nettjournalistikk.

Selv om netthodene liker nettet best, gir de uttrykk for at denne kanalen i dag ikke leverer den journalistikken som de mener har størst samfunnsnytte. Seks av ti nettmedarbeidere mener at avslørende journalistikk er medienes viktigste oppdrag, mens godt over halvparten mener nettmediene i størst grad refererer det som skjer når det skjer, og 35 prosent mener nettmediene er mest opptatt av å skape stor trafikk. Bare sju prosent mener nettmediene har vesentlig påvirkningskraft.

NONAs medlemmer har fått noen av de samme spørsmålene som Mediedagene i Bergen stilte medlemmer av Norsk Journalistlag tidligere i vår.

Norske netthoder jobber hardt. Hver fjerde jobber mellom 10 og 20 timer overtid i måneden, og like mange jobber mer enn 20 timer overtid hver måned. Men onsdag er det mange som tar en held dags pust i bakken for å delta på NONAs årskonferanse.

Du kan følge deler av programmet live på denne bloggen.

7 Responses til “Netthodene liker nettaviser best”
  1. tanketom Juni 9, 2010
  2. Arne H. Krumsvik Juni 9, 2010
  3. Toralf Sandåker Juni 9, 2010
  4. Arne H. Krumsvik Juni 9, 2010
  5. Toralf Sandåker Juni 9, 2010
  6. Arne H. Krumsvik Juni 9, 2010
  7. Olav A. Øvrebø Juni 10, 2010

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *