Hemmeligheten bak å bli en god nisjeblogger og å bruke bloggen som et effektivt journalistisk verktøy

Det handler om å lytte og lese, ikke bare skrive.

Da jeg leste Virrvarr’s nye bok om sosiale medier for å anmelde den her forleden slo det meg igjen at det ofte er vanskelig å snakke om bloggesfæren under ett.

For min egen del er mitt forhold til blogging helt klart formet av de som først introduserte meg for blogger, av den delen av bloggesfæren jeg er «vokst opp i», av bloggerne jeg ser opp til og de jeg leser jevnlig (jeg har skrevet mer om det her).

Denne uken kom jeg over et foredrag av en av disse, Martin Stabe, som jeg virkelig anbefaler å sette av tid til. Han snakker godt om noe av det viktigste for en som vil bli en god nisjeblogger eller bruke bloggen sin som et journalistisk verktøy.

Selv har jeg i fått mange skup som medieblogger, og i tiden jeg jobbet som mediejournalist – flere ganger har jeg også vært først ute med saker som senere har blitt plukket opp av internasjonal og norsk presse – takket være en del av de tingene Martin snakker om her. Uansett om du er ekspert eller novise er dette foredraget absolutt verdt å ta seg tid til (det er ikke så langt).

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *