Møt opp: Dette må du vite om digitalt kildevern

Vet du som journalist nok om hvordan kilder kan spores, hva slags sikkerhet det er behov for og hvor mye det hjelper å sikre seg?

Denne måneden kommer Anders Brennas nye bok om digitalt kildevern i butikkene. Tirsdag 27. mars stiller Anders til NONA-møte for å gi oss et lynkurs i hva journalister bør være oppmerksomme på for å beskytte kildene sine i en digitalt kommunikasjonshverdag.

Vi møtes 17:00 i seminarrom Kvernland (i 2. etasje) på Litteraturhuset. Møtet er gratis og åpent for alle interesserte, men vi vil gjerne ha beskjed om du kommer på e-post netthoder@gmail.com slik at vi vet hvordan vi skal sette opp rommet (ift antall stoler).

Som programmerer, journalist, digital utvikler, tidligere nettredaktør og en som har engasjert seg sterkt i forhold til konsekvensene av nye overvåkningsdirektiver som Datalagringsdirektivet sitter Anders på en unik kompetanse og oversikt over utfordringene rundt digitalt kildevern.

Dette er utfordringer vi stadig blir minnet om i dagens medievirkelighet, hvor journalisters evne til å beskytte kildene sine påvirkes både av hvordan nettjenester og apps samler inn stadig større mengder av informasjon om oss – som sist sett i kontroversen rundt den sosiale nettverkingsappen Path –  og nye lover og direktiver som søker å samle inn mer informasjon om data- og mobilbruk. Mer om noen av utfordringene rundt dette her.

– Kildevernet må også sikres mot uvedkommende som utnytter de mange digitale sporene vi legger igjen etter oss, sier Anders.

Hør mer om hvordan tirsdag 27. mars kl 17:00 på Litteratushuset. Anders innleder om temaet, før vi åpner for spørsmål og debatt. Ta gjerne med en kaffe eller øl fra baren  i første etasje til møtet, og debatten fortsetter sikkert i baren etter at møtet er over.

Facebook-eventet for møtet finner du her, men send oss også en kjapp e-post om du kommer til netthoder@gmail.com

Vel møtt!

No Responses til “Møt opp: Dette må du vite om digitalt kildevern”

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *