ONA12: Ti viktige teknologitrender i 2012

Verifisering, nyttebaserte apper, og teknologi du kan ha på deg var noen av trendene Amy Webb, fremtidstenker, trendanalytiker start-up investor mm, trakk frem som de viktigste i år på ONA12.

Som tidligere år var salen fullstappet da Amy Webb inntok scenen på ONAs årlige konferanse for å snakke om årets viktigste teknologitrender og litt om metodikken firmaet hennes, Webbmedia Group, bruker for å identifisere trender.

Å velge ut trender er ofte en omtrentlig og omdiskutert vitenskap om vi skal dømme fra alle trendspådommene som kommer hvert år. Men Webb oppfordret publikum til å legge inn sine egne forslag på Webbmediatrends.tumblr.com om de følte de hadde noen å tilføye.

1) Verifisering: Vi kommer til å se fremveksten av flere verktøy og systemer utviklet for å sjekke innhold ettersom forbrukere blir mer og mer skeptisk til innhold på nett.  Og hva om det fantes en måte å karaktersette en journalists troverdighet?

2) Video: Her vil det skje mye: Livestreaming overalt, sosial video og mye mer. Journalister har det med å tenke innhold først, men innhold kan ikke være din videostrategi. Her trakk Webb bla frem  Politicos infotainment dashbord som et fantastisk verktøy som de selv har bygget og som fungerer.  Det lar deg veksle mellom å f.eks se Obamas tale på nett og å se hva folk sier om den i sosiale medier.

3) Dynamisk prising: – Virkelige interessante tinge er i ferd med å skje med mobilen som betalingsmiddel og barkoder, sa Webb. Dette lar folk prise ting dynamisk, f. eks ved at de som har en barkode får en bedre pris enn de som ikke har det.

4) Responsiv design

5) Algoritme baserte nyheter

6) «Atomic units of news» – alle får de grunnleggende overskriftene og faktaene, men du får også nyhetene skreddersydd til hvem du er (hvilke interesser du har, hvor du bor osv)

7) Nyttebaserte apper. Her trakk Webb frem appen Cloth, som lar det ta bilder av alle klærne dine, organisere bildene – og deretter vil appen fortelle deg hva du bør ha på deg om det regner eller er sol.

8) Teknologi du kan ha på deg . Webb hadde med seg en «Everpurse» som et eksempel, en veske som hadde en innebygd mobillader.

9) Ambiente sosiale nettverk som lar deg velge å skape informasjonsbobler etter forskjellige kriterier, velge ut hva og hvem som er viktig i strømmen av sosiale medier-oppdateringer

10) Kvinner! Det er så mange kvinner som jobber innen teknologi som gjør så mange fantastiske ting, så det er faktisk en trend, hevdet Webb.

Webb ga også de fremmøtte et lynkurs i noen tingene selskapet hennes så etter for å identifisere trender og produkter som ville bli slagere. Les mer om dette på bunnen av bloggposten ONA oppsummerte foredraget hennes med.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *