ONA12: Twitter jobber med bedre verktøy for journalister

Journalister har flere nyttige ting i vente fra Twitter.

Det ble et informativt show da Emily Bell, tidligere digitalsjef i Guardian, nå direktør ved Columbia Journalism school, intervjuet Twitter-sjef Dick Costolo under Online News Association (ONAs) årlige konferanse forrige uke.

– Jeg vil gjerne takke Costolo for permanent å ha ødelagt mitt oppmerksomhetsspenn…  I løpet av min journalistiske karriere har Twitter sannsynligvis vært det verktøyet som har hatt størst påvirkning på våre profesjonelle liv når det gjelder hvordan vi gjør jobben vår, åpnet Bell.

– Dere dikterer ytringsfrihetens biorytme for en stadig økende andel mennesker over hele verden.. hvordan føles det å være en leder for den frie pressen i det 21ste århundre?, spurte hun.

Deretter stilte hun ham til veggs i forhold til situasjoner hvor Twitter har inngått kompromisser med forskjellige regjeringer om utlevering av brukeres informasjon og annet. Blant annet trakk hun frem Malcolm Harris, en Occupy Wall Street protestant, hvis Twitter-informasjon ble krevd utlevert av myndighetene i New York.

Til det svarte Costolo at det «er viktig for Twitter å hjelpe våre brukere med å beskytte sin ytringsfrihet», men at Twitter ble satt i en veldig vanskelig situasjon fordi myndighetene krevde at Twitter overleverte informasjonen før appellsaken kom opp.

Matt Wells i The Guardian har skrevet godt om denne kontroversen her. Costolo medga også at denne type juridiske krav om å overlevere informasjon om Twitter-brukere bare kom til å bli mer utbredt.

En annen kontrovers Costolo selvsagt ble stilt til veggs over, var kontroversen rundt Twitters API-begrensninger i senere tid – se Techcrunch for mer om svarene hans der.

Men, på direkte spørsmål fra Bell ga Costolo også klare svar, og løfter om ting vi kan se frem til fra Twitter i tiden fremover:

  • Twitter jobber med å skape bedre verktøy for å kuratere begivenheter for journalister
  • Vi vil kunne laste ned alle Twitter-meldingene vår før året er omme (vel og merke, med følgende forbehold: – Du er nødt til å ta forbehold om at det er sjefen som sier dette, ikke ingeniøren som lager løsningen. Men det er en prioritering vi ønsker å få ut før enden av året, sa Costolo)
  • Twitter Analytics: – Når kan vi få Twitter Analytics på samme måte som Google Analytics?,  spurte Bell. – Vi har funksjonen, men vi er nødt til å forbedre den før vi kan gjøre den allment tilgjengelig, svarte Costolo. På spørsmål om vi kan få det innen utgangen av året svarte Costolo at «Nei, jeg kommer bare til å love i overkant mye fra scenen en gang.» – Innen slutten av neste år da, konkluderte Bell – uten at Costolo protesterte.

Videre sa Costolo at Twitter ønsker å forflytte seg til en verden hvor 140-tegn begrensingen kan fungere som en bildetekst for mer innhold. Han lovte også Jeff Jarvis at Twitter ikke ville introdusere noen nye begrensninger, som nyere tids API-begrensninger, i nær fremtid.

Og Costolos fremtidsvisjon?

– Det handler ikke om å være en destinasjon. Jeg har stor tro på syndikasjon og at genuine plattformselskaper alltid utrangerer produkter.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *