Kurs i digitalt kildevern og datasikkerhet

Edward Snowden valgte å gi sine opplysninger om digital overvåking til journalist Glenn Greenwald fordi han var den eneste journalisten som jobbet trygt nok på internett til å tilfredsstille varslerens krav til digitalt kildevern.

I kjølvannet av Snowden-avsløringene har digital sikkerhet i en redaksjonell kontekst blitt et mye diskutert og viktig tema. Hvor flink er du til å beskytte kildene dine – og deg selv – når stadig mer av kommunikasjonen skjer digitalt?

NONA inviterer til kurs i digitalt kildevern og datasikkerhet for journalister og redaktører. Kurset gir deg en innføring i bruk av metoder som gjør det mulig å kommunisere sikkert med kilder og medarbeidere. Kurset gir også en innføring i TOR-nettverket – «det mørke” nettet som gir deg tilgang til anonym kommunikasjon og debattarenaer som ofte inneholder sensitiv og/eller ulovlig informasjonsutveksling.

Henrik Lied

Henrik Lied

Om kurslederen:

Kursleder er Henrik Lied fra NRKBeta. Han har jobbet mye med datasikkerhet og data som journalistisk verktøy, både i NRKBeta og i graveprosjekter sammen med Brennpunkt-redaksjonen.

Praktisk informasjon og påmelding:

Kurset vil innebære praktisk dataarbeid, så alle deltakere må ta med bærbar datamaskin. Vi har plass til begrenset antall deltakere, så først til mølla-prinsippet gjelder. Klikk her for å melde deg på kurset.

Tid:

Tirsdag 27. mai kl. 12.30-16.00

Sted:

Nettavisens lokaler, Urtegata 9 på Grønland i Oslo

Pris:

1000 kroner + billettavgift for NONA-medlemmer/ansatte i medlemsbedrifter og 1500 kroner + billettavgift for ikke-medlemmer.

 

No Responses til “Kurs i digitalt kildevern og datasikkerhet”

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *