5 artikler du bør ha lest denne uka

Her er et knippe aktuelle artikler om internett og nettmedier du kan kose deg med i helga.

infographic

Dette skjer på internett hvert eneste minutt. Illustrasjon: Domo

Dette skjer på internett på hvert eneste minutt:

2,4 milliarder nettbrukere sørger for mer enn 200 millioner sendte eposter, tre døgn opplastet innhold til YouTube og en halv million kroner i omsetning for Amazon.com. Ikke rart vi føler vi går glipp av noe av og til. Les mer hos Mashable.

Stadig mer digitale barn:

En av tre norske femåringer har eget nettbrett, og nettbruken blant barn bare fortsetter å øke. Du kan lese flere nye rapporter om barn og mediebruk hos Medietilsynet.

 

Digital godbit: VGs digitale presentasjon av «dødsdykket» i Plurdalen:

Scroll deg gjennom en digital pakke der kart, video, foto, tekst og grafikk smelter sammen til én enhet. Her kan du lære mer om alt som gikk galt da to dykkere mistet livet langt under bakken. Teamet bak har også forklart hvordan de tenkte for å lage saken på VGs egen blogg.

 

Facebook utfordrer tradisjonell presseetikk:

Pikselerte bilder er en vanlig måte å anonymisere personer på i media. Men Facebooks nye «relaterte saker»-funksjon overstyrer redaktørers beslutning om å ikke identifisere dømte i alvorlige saker. Les mer hos NRKBeta.

 

Rettsavgjørelse: Facebook er offentlig sone:

Har du 420 venner på Facebook ytrer du deg ikke i et lukket rom, slår Stavanger tingrett fast i en ny dom. Stavanger Aftenblad forklarer saken.

 

 

Har du tips til artikler vi bør nevne i denne spalten? Send en epost til vår bloggredaktør eller til Netthoder på Twitter.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *