5 artikler du bør ha lest denne uka

Rant lesningen av artikler om internett og nettmedier ut i 17. mai-forberedelsene denne uka? Fortvil ikke. Her er ukas oppsummering av nyttige og interessante artikler.

Er norske mediehus sin egen verste fiende?

Det mener Even Aas-Eng i Venture Factory. Les om hva han savner av annonseløsninger og redaksjonelle tilbud hos norske mediehus i hans kronikk i Kampanje.

 

Slik kan Tor Project sikre deg mot overvåking:

Hvor sikre er kildene dine mot å bli avslørt gjennom dataovervåking? Andrew Lewman i Tor Project forklarer hvordan nettopp hans tjeneste kan være viktig i særlig sensitive saker i et intervju med The Oslo Times. NONA arrangerer kurs i digitalt kildevern og datasikkerhet 27. mai.

 

Digital godbit: Aftenpostens fortelling om det tause fuglefjellet Runde:

Se video og bildespill med kortfattede faktaopplysninger om hvordan fuglefjellet Runde nesten er uten fugler sammenlignet med tidligere år.

 

Var redaktørskiftet i New York Times riktig?

Onsdag ble New York Times-redaktør Jill Abramson sparket til fordel for Dean Baquet. Et dårlig valg, skal vi tro denne analysen på Gigacom som gir en skarp beskrivelse av «den grå damens» utfordringer – som nok er nokså allmenne for mediebransjen.

 

Fra åpne data til kart – forklart:

Store mengder offentlige opplysninger ligger åpent tilgjengelig for alle – og kan være utgangspunkt for mye god journalistikk. Men hvordan? Anders Brenna forklarer hvordan han gikk frem for å lage et kart over alle Norges 100-åringer.

 

Har du tips til artikler vi bør nevne i denne spalten? Send en epost til vår bloggredaktør eller til Netthoder på Twitter.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *