De skal finne den beste nettjournalistikken

Hva er de absolutt beste sakene som er levert på nett i Norge det siste året, og hvem er ildsjelen som driver Nettmedie-Norge framover? Det skal juryen for årets Netthode-priser finne ut.

Fra venstre: Dan Kåre Engebretsen (VG Nett), René Svendsen (Fredriksstad Blad) og Reidun Kjelling Nybø (Norsk Redaktørforening). Tone Libråten (nrk.no) sitter også i juryen, men var ikke til stede da bildet ble tatt.

Fra venstre: Dan Kåre Engebretsen (VG Nett), René Svendsen (Fredriksstad Blad) og Reidun Kjelling Nybø (Norsk Redaktørforening). Tone Libråten (nrk.no) sitter også i juryen, men var ikke til stede da bildet ble tatt.

Netthodeprisene skal være en heder til det beste av journalistikk presentert på internett i landet. Prisene har blitt delt ut siden 2011, men for første gang er det en egen jury som skal plukke ut det beste av det beste. Det er assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening, NRK.no-redaktør Tone Libråten, sjefredaktør René Svendsen i Fredriksstad Blad og redaksjonell utvikler Dan Kåre Engebretsen i VG Nett som har fått det ærefulle oppdraget.

Kårer ”Årets Netthode”

Juryen skal velge ut årets beste sak fra små og store redaksjoner, i tillegg til at de skal velge selveste ”årets netthode” – en utmerkelse til en enkeltperson som har gjort en spesiell innsats for å bringe norske nettmedier videre. Alle kan nominere sine favorittprosjekter og –personer til prisene fram til 23. mai. Prisene deles ut på NONA14 på DogA 4. juni, etter at blant andre Buzzfeed og NRKs nett-tv-suksess «Tabu med Abu» har stått på scenen.

I fjor vant VG Direkte prisen som årets nettprosjekt, mens daværende NRK-nettsjef Sindre Østgård ble kåret til Årets netthode. Her er oversikten over prisvinnerne fra 2013.

– Jeg vil se etter journalistiske prosjekter som fornyer og forbedrer journalistikken og som bruker nettets gode egenskaper for kombinasjon av fortellerteknikker og muligheter for dialog, sier Kjelling Nybø fra redaktørforeningen..

– Det er utrolig artig å følge nettjournalistikken som hele tiden utvikler seg og blir bedre. Tenk at vi en gang for overraskende få år siden seriøst mente at nettet var forbeholdt det kjappe, korte og overflatiske. Det finnes utallige eksempler på at vi tok feil der, fortsetter hun.

Søker digitale fortellinger

Kjelling Nybø får støtte av Dan Kåre Engebretsen, som har vært involvert i flere av de viktigste og mest nyskapende nettjournalistikk-prosjektene til VG Nett:

– Som et ekte netthode ser jeg etter nyskapninger, og det som er god digital historiefortelling. Det er fint å se at det vokser frem flere digitale kvalitetsprosjekter. Kvalitetsjournalistikken forsvinner ikke med opplagsnedgang. Den finner heller en ny digital form i de mediehusene som tør å satse, sier han.

 

 

No Responses til “De skal finne den beste nettjournalistikken”

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *