NONA14: Lær av andres suksess

En dag full av høydepunkter: Meld deg på NONA14.

NONAplakatMediebransjen er under press om dagen. Mye handler om sviktende inntekter, nedskjæringer og truede arbeidsplasser. Midt oppi dette er det lett å glemme at den digitale journalistikken neppe har vært bedre noen gang. Det utvikles spennende løsninger og finnes nye suksessformler rundt omkring i bransjen.

NONA14 vil feire den positive utviklingen og la oss lære av noe av det beste på internett fra Norge og utlandet. NONA14 er årets viktigste møteplass for alle som jobber for å utvikle nettmediene og tror internett er kommet for å bli.

Tid: Onsdag 4. juni 9-17, med påfølgende middag.

Sted: DogA, Norsk Design- og Arkitektursenter, Hausmannsgate 16 i Oslo.

Pris: 950 + billettavgift for NONA-medlemmer/ansatte i medlemsbedrifter. 1550 + billettavgift for ikke-medlemmer. Inkluderer lunsj.
Lyst til å bli medlem? Meld deg inn her.

Program

Med forbehold om endringer i rekkefølge og klokkeslett:

09:00 Registrering
09:30 Åpning
09:35 Buzzfeed – hva er hemmeligheten bak suksessen?
Doree Shafrir er excecutive editor i Buzzfeed.

Doree Shafrir er excecutive editor i Buzzfeed.

Buzzfeed er en av de mest interessante aktørene i bransjen. Hvordan har de gått fra et nettsted fullt av gif-er av kjendiser og videoer av katter til en seriøs aktør med tyngde innen utenriks, politikk og kultur?

Kultur- og featureredaktør Doree Shafrir deler noen av deres tips og hemmeligheter.

10:20 Spør Buzzfeed!

Spørsmål og svar til Doree Shafrir. Moderator er NONA-leder Ingeborg Volan. Hvis du allerede vet om spørsmål du gjerne vil stille, send gjerne Ingeborg en epost.

10:45 Pause
11:00 Da nettdebatten ble den viktige debatten

Debatt på nett var lenge utskjelt, umoderert og ukontrollert. Men de siste par årene har noe endret seg. I dag settes mye av den viktigste dagsordenen i redigerte debattflater på nettet. Hvordan har vi kommet dit? Paneldiskusjon moderert av NONA-nestleder Gunnar Stavrum.

I panelet:

Debattpanel
11:45 Lunsj
12:30 Generalforsamling i NONA

Sakspapirer publiseres på Netthoder.no om kort tid.

13:00 Slik nådde et norsk fagblad forsida på Wired
Eirik Helland Urke

Eirik Helland Urke

Fagpressen beskyldes ofte for å være gammeldags. Men mange viser vei i det digitale landskapet. Teknisk Ukeblad satser offensivt på multimedieproduksjon på tu.no. I mai gikk deres sak om det norske forsvarets bruk av spillteknologien Oculus Rift verden rundt, blant annet til prestisjetunge Wired Magazine.

Fotograf og multimediemann Eirik Helland Urke deler noen av deres beste erfaringer.

13:40 Netthodeundersøkelsen 2014

Hvordan står det egentlig til med oss som jobber på nett og den digitale kompetansen i norske redaksjoner? Medieforsker Arne H. Krumsvik har sjekket, og presenterer resultatene fra årets Netthodeundersøkelse.

14:00 Pause
14:10 Det beste av det beste – speeddate med Netthodepris-finalistene

Årets netthodepriser skal deles ut på slutten av konferansen – juryen har allerede gjort jobben sin, men her får du en anledning til å bli kjent med det beste. Vi gir finalekandidatene fem minutter til å presentere prosjektet sitt. Husk å nominere bidrag innen 22. mai.

15:00 Pause
15:10 Slik skapte vi en folkesport på nettet
Ola E. Stenberg

Ola E. Stenberg

På den ene siden: En vanskelig tilgjengelig sport og ingen TV-rettigheter. På den andre siden: En norsk verdensmester, en sjarmerende kommentator og internett. Resultatet ble en folkesport.

VGs digitalredaktør Ola E. Stenberg forteller om hvordan de jobbet fram suksessen #VGSJAKK, som ble kåret til «årets innovasjon» under utdelingen av medieprisene 2014. Nylig har VG Nett også latt hele Norge spille sjakk mot Magnus Carlsen. Hva blir det neste?

15:40: Tabu med Abu – fra seks sekunders berømmelse til seks minutters tv-suksess

Tabu med AbuNRK tok en sjanse da de rekrutterte sitt nye humor-team fra sosiale medier. Hvordan jobbet de for å overføre Vine-suksessen AbuHus til et seriekonsept for nett-tv, og hvilke utfordringer møtte de på veien?

Abu, Tara Lina og prosjektleder Åse Marie Hole deler sine erfaringer.

16:10 Pause
16:30 Utdeling av Netthodeprisene 2014

Dere har nominert. Vår jury har valgt ut det beste av det beste. NONA14 proudly presents Netthodeprisene 2014.

17:00 Vi møtes i baren for et glass.

De som ønsker det, følger med til middag – vi bestiller bord på SüdØst fra klokken 18 for en sharing-meny for kroner 295,- pr. person. Dette er ikke inkludert i konferanseprisen. Merk likevel av i påmeldingen om du vil delta på middagen etter NONA14 ettersom maten må forhåndsbestilles.

 

Meld deg på NONA14.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *