Nyhetsstrømmen live – også på VGs forside

Forsiden av VG.no - nyhetsstrømmen til høyre. SKJERMDUMP

Forsiden av VG.no – nyhetsstrømmen til høyre. SKJERMDUMP

I mai la  VG nyhetsformidlingen i VG Direkte fast på forsiden, øverst i høyre hjørne på plassen hvor «Sist publiserte» tidligere hadde stått. Dermed fikk nyhetsstrømmen, som første gang så skjermens lys under terrorrettssaken i 2012 og ble hedret med NONAs pris for Årets nettsak året etter, enda mer prominent plass hos mediehuset.

Vi har stilt redaksjonssjef Christian Brændshøi noen spørsmål om det egenutviklede verktøyet, som er inspirert av andre tjenester VG tidligere hadde benyttet.

Hvordan bemannes VG Direkte?

– Bemanningen avhenger av nyhetsbildet, men vi har en fast minimumsbemanning på én journalist gjennom døgnet. Ved store hendelser kan vi ha flere journalister involvert i oppdateringen, og vi har ofte flere direktestudioer gående samtidig. Sportsdøgnet, som er en egen oppdatert strøm på samme plattform, er også fast bemannet på dag og kveld.

– Hva skal nyhetsstrømmen inneholde?

Nyhetsdøgnet skal inneholde de største nyhetene, men vi legger også ut mindre oppdateringer det ikke er aktuelt å lage saker på. I tillegg skal tjenesten speile innholdsmiksen i VG, med variasjon mellom tunge og lettere saker. En bærende idé er at VG-journalister til enhver tid skal være tilgjengelige for spørsmål og innspill fra brukerne, og at vi skal synliggjøre dialogen og kommunikasjonen på forsiden av VG Nett og på VG Mobil.

– Hvorfor velger dere å ha en slik løpende feed, både som egen side og på forsiden?

– Vi ser at stadig flere tjenester tilrettelegger for at man skal kunne følge med og holde seg oppdatert i en dynamisk strøm, og tilbakemeldinger fra folk er at dette for mange er en god måte å holde seg oppdatert på. Samtidig åpner vi for større kommunikasjon og interaksjon, og har muligheten til å være mer personlige i vår dialog med brukerne. Åpenhet rundt vår journalistiske virksomhet knytter oss tettere til folk og gir en tilleggsdimensjon til VGs nyhetsformidling.

– Hvilke avveininger er gjort med hensyn til at dere kan tape klikk på sakene der essensen røpes i direktestrømmen?

– Foreløpig har vi ikke definert noe mål for antall klikk eller trafikk til tjenesten, som først og fremst skal være et supplement til nyhetsformidlingen på fronten av VG Nett. Men på sikt vil vi jobbe med å øke bruken og å spre innholdet vi publiserer på flere måter.

– Hva skal til for å få suksess med en slik direktefeed?

– Først og fremst blir det viktig å skru på innholdet slik at tjenesten er relevant og blir benyttet av flest mulig. Da må vi både utvide innholdsmiksen, bli mer bevisste på å være personlige og nærværende overfor brukerne, og i tillegg drive kontinuerlig utvikling og forbedring av Nyhetsdøgnet som tjeneste, svarer Brændshøi.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *