Fem enkle verktøy som gjør sakene dine bedre

 De er enkle å bruke, gratis og du kan ta dem i bruk .

På Knight Lab ved Northwestern University jobber journalister og teknologer sammen for å utvikle smarte verktøy for bedre digital journalistikk. Alle verktøyene er basert på åpen kildekode, er gratis og tilgjengelig for hvem som helst.

Før- og etter-bilde med slidefunksjon. Bildet er lånt fra "Before&After"-prosjektet på NYC Grid, originalbildet her: http://www.nyc-grid.com/home/tag/before-after (med CC-lisens).

Før- og etter-bilde med slidefunksjon. Bildet er lånt fra «Before&After»-prosjektet på NYC Grid, originalbildet her: http://www.nyc-grid.com/home/tag/before-after (med CC-lisens).

Onsdag 24. september publiserte de sitt nyeste verktøy, JuxtaposeJS. Dette er en enkel tjeneste som lar deg sammenlikne to like bilder eller gif-er ved hjelp av en slide-funksjon over bildene. Dette er populært innhold for mange medier, og nå altså tilgjengelig også for deg som ikke skriver kode. Du kan teste JuxtaposeJS her.

Fra før har Knight Lab flere verktøy i journalist-verktøykassa si:

1)   TimelineJS lar deg bygge interaktive tidslinjer over hendelsesforløp. Du kan fortelle med video, bilder, integrasjon fra ulike sosiale medier, tekst, Wikipedia og nesten hva det måtte være.

Et eksempel på TimelineJS i bruk finner du i denne fortellingen om skytedramaet på kinoen i Aurora, Colorado fra Denver Post.

2)   SoundCite lar deg legge inn lydklipp fra Soundcloud eller Mp3-filer direkte i tekst, sånn at publikum kan få høre det du beskriver i tillegg til beskrivelsen din.

3)   StoryMapJS minner litt om tidslinjen i TimelineJS, men lar deg fortelle en historie som kombinerer animerte kart med bilder, video og tekst.

4)   twXplorer er en søke- og filtreringstjeneste som hjelper deg til å sortere store mengder informasjon fra Twitter og finne ut hva som faktisk er viktig i samtalene rundt hendelser, begivenheter eller ditt eget mediehus,

Ryan Graff fra Knight Lab demonstrerer gratisverktøyene for NONA/IJ-gruppa.

Ryan Graff fra Knight Lab demonstrerer gratisverktøyene for NONA/IJ-gruppa.

Har noen av våre norske Netthoder brukt verktøyene fra Knight Lab? Del gjerne erfaringer og eksempler i kommentarfeltet!

 

NONA arrangerer studietur til Online News Association-konferansen i Chicago sammen med Institutt for Journalistikk. Dette innlegget er et resultat av vårt besøk på Knight Lab ved Northwestern University.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *