New York Times-rapporten – fire måneder senere

De skulle drive intern oppvask og gå seg selv etter i sømmene. Derfor sparte de ikke på kruttet, den lille gruppa i New York Times som skrev intern granskingsrapport sist vår. De beskrev et mediehus organisert og drevet på papiravisas premisser, og vanntette skott mellom redaksjonen og viktige avdelinger som analyse og produktutvikling.

Alt endret seg 15. mai, da den hemmelige rapporten var blitt lekket til Buzzfeed og publisert på nett i sin helhet. Mediebransjen kokte, og prestisjetunge Nieman Labs betegnet rapporten som «et nøkkeldokument for vår tids medieverden«. Rapporten er lastet ned over en million ganger og selv oppsummeringen hos Nieman har fått mer enn 400.000 lesere.

Så hva har skjedd etter dette i New York Times? I en åpen og åpenhjertig sesjon på ONA14-konferansen ga tre nøkkelmedarbeidere en gløtt inn i en organisasjon i omstilling. 

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *