Slik laget BT #kommunebyggeren

Bergens Tidendes datajournalistikk-team #bord4 trodde de laget et nyttig, men ganske nerdete og smalt verktøy da de illustrerte utfordringene i kommunereformen med en kommunebygger. Mer enn 27.000 nye kommuner senere har de bevist at data kan få kommunepolitikk til å engasjere store deler av det norske folk.

Kommunebygger

 

Kommunereformen blir en av de viktigste politiske sakene i Norge de nærmeste årene. For å framstille problematikken på en ny og engasjerende, men samtidig faktabasert måte, gikk Bergens Tidende grundig til verks.

De har kombinert offentlige data, store kart og delbarhet i sosiale medier. Hvordan tenkte de og – ikke minst – hvordan bygget de systemet? Når har teamet bak, Anders Eriksen og Lasse Lambrechts, blogget en inngående forklaring i tre kapitler. Vi deler videre til inspirasjon og nytte.

 

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *