Fem artikler du bør ha lest denne uka

Vi inviterte digitalredaktør Elin Sofie Lorvik i Trønder-Avisa til å komme med fem tips til interessante og inspirerende artikler om internett og media. Her er hennes lesetips:

 

NEW YORK TIMES OM NORSKAMERIKANERE:

New York Times har stadig noen morsomme digitale prosjekt på trappene. Denne gangen er det Hurtigruta i Norge som er gjenstand for amerikanernes søkelys. Les for å få informasjon om amerikanernes fasinasjon for Norge, slekters gang og midnattssola.

 

Notisen som ble multimedial:

Noen ganger fortjener innholdet i en notis større plass. Dette er et flott eksempel fra VG, Den ensomme døden.

 

Videoinnhold gir merinformasjon:

Hvor ble det av veipengene? Et eksempel fra egen avis, Trønder-Avisa, på hvordan man kan bruke levende bilder til å få frem mer informasjon enn man klarer å gjøre i papiravisen.

 

Hvor mange ledere vil ignorere sosiale medier i 2015?

En blogg jeg bruker å lese jevnlig, er Hans-Petter Nygård-Hansen. Etter at han deltok på en kompetanseuke i Trønder-Avisa, har jeg fulgt ham og hans meninger om mangt og mye og lite og stort. I dette blogginnlegget skriver han om ledere og bruk av sosiale medier. Skal ikke si at jeg føler meg truffet, men kjenner mange som hadde hatt godt av å lese denne.

 

Amerikansk syn på Twitter:

En person å følge på Twitter er Earl J. Wilkinson @earljwilkinson. Hadde glede av å se ham på ONA13 i Atlanta. Han har daglige oppdateringer der han deler artikler amerikanerne (og han) er opptatt av. Følg ham for å få statistikk, linker og et amerikansk syn på media og de endringene vi står midt oppe i.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *