Åpent medlemsmøte: Hvordan lage nettavis med mening?

Er vi så opptatt av klikk at vi har glemt det publisistiske mandat? Er hverdagen så full av klikkmålinger at vi har glemt ord som samfunnsoppdrag, dagsorden og den fjerde statsmakt, eller går det an å leve et svært meningsfylt journalistliv i en digital hverdag? NONA inviterer til åpent medlemsmøte om meningen med det digitale journalistlivet.

Jan Thoresen, sjefredaktør i Egmont Publishing i Danmark og forfatter av boken Nettjournalistikk, tar turen hjem til Norge for å snakke om nettopp dette. Med seg har han filosof Malene Trock Hempler og redaktør i Information.dk, Nicolai Thyssen. Information mestrer den sjeldne kombinasjonen av kvalitetsinnhold og store mengder trafikk fra sosiale medier, og Nikolai vil fortelle om hvordan de har lykkes med dette. 

Sammen tar de tre oss med gjennom et møte hvor vi stiller følgende spørsmål:

  • Hvordan produserer man nettavis på best mulig måte?
  • Hvorfor lager vi i det hele tatt nettavis?
  • Hvordan kan vi skape reelle verdier av at leserne mener noe om oss og det vi skriver om?

Hvis du til tider lurer på hvorfor du jobber med nyheter, er dette møtet for deg. Få lure tips, bli inspirert og utfordret av en trio som vet hva de snakker om.

Møtet holdes i auditoriet hos Gyldendal i Sehesteds gate 4 onsdag 4. februar klokken 17:000. Det blir enkel servering.

Være med? Meld deg på via Facebook her.

Jan Thoresen (Twitter: @jthorese) er digital sjefredaktør i danske Egmont Publishing. Han har tidligere vært redaktør for klikk.no, og har også bakgrunn fra blant annet Dagbladet og Aftenposten.

Malene Trock Hempler (Twitter: @trockhempler) er filosof og mediekommentator. Hun skriver blant annet for Berlingske.

Nikolai Thyssen (Twitter: @nikolaithyssen) er redaktør i danske Information.dk. Han er utdannet cand. mag. i litteraturvitenskap og historie fra Berkeley og universitetet i København. Han har blant annet jobbet i månedsbladet Press, i tillegg til at han har produsert radioprogrammet Mennesker og medier for dansk P1.

No Responses til “Åpent medlemsmøte: Hvordan lage nettavis med mening?”

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *