Eirin Larsen anbefaler: Fire artikler du burde lese

Vi inviterte nettjournalist og sosiale medier-ansvarlig i NRK Rogaland, Eirin Larsen å komme med fem tips til interessante og inspirerende artikler om internett og media. Eirin er også leder i Stavanger Journalistlag. Her er hennes lesetips: 

Da åtteåringene inntok Maaemo – Oslo by/Aftenposten

Siden jeg jobber i NRK jobber jeg mye med video. Vi lager masse tv-reportasjer på ett minutt, 1,30 eller maks 2. (Hvis ikke den skal til Norge Rundt). Derfor er jeg veldig opptatt av at nettet er et fristed når det kommer til formater. Instruksen sier ofte at en såkalt nettvideo må være på maks ett minutt, men er den god nok kan den faktisk vare så lenge den vil. (Uten å bli til en dokumentar)

 

Frå bonde til Hells Angels-president – NRK

Den beste ingressen jeg leste på nett i 2014 (tar forbehold for om at jeg ikke har lest ALT) er: «Per T. Høyland (54) seier han er ein lovlydig borgar. Men dersom nokon hadde stole bilen hans, ville han ikkje kontakta politiet.» Reportasjen handler om bonden som ble Hells Angels-president og som fløy over Nordsjøen for å hedre flypioneren Trygve Gran. Den blander sammen flere historier forbilledlig og har til og med en bonus-dokumentar.

 

Ikke visste jeg at disse dagene som kom og gikk var selve livet – BT

Når norske medier vil komme tettere på leserne/lytterne/seerne blir ofte resultatet å gå ut og spørre noen på gata om noe vi (journalistene) bryr seg om. «Fem på gata» skal speile folkets røst. I denne fotoreportasjen har Bergens Tidende snudd på det, og latt leserne bestemme hva som er temaet for deres eget portrett. Det synes jeg vi bør gjøre oftere.

 

Og så litt praktisk til slutt, en stille revolusjon i egen nettleser.

Forsvinner teksten din og det er litt for lenge siden du lagret, tipser Dagbladet om redningen, ved navn Lazarus.

Jeg ble også veldig glad da jeg fant ut via Mashable at Facebook har gitt meg muligheten til å lagre artikler jeg vil lese, til når jeg har tid til det.

Og denne reddit-tråden er veldig nyttig dersom du skriver mye på nett.

For øvrig er dette mitt aller beste Facebook-tips: Jeg fant nylig ut hvordan man oppdaterer en lenke han allerede har delt. Løsningen når du har hastedelt en artikkel uten bilde og så har fått et bedre ett:
(Se vedlagt bilde)

For øvrig er dette mitt aller beste Facebook-tips: Jeg fant nylig ut hvordan man oppdaterer en lenke han allerede har delt. Løsningen når du har hastedelt en artikkel uten bilde og så har fått et bedre ett:

Slik oppdaterer du et innlegg du allerede har delt på Facebook. Foto: Eirin Larsen

Slik oppdaterer du et innlegg du allerede har delt på Facebook. Foto: Eirin Larsen

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *