Jonas Alsaker Vikan anbefaler: 3 artikler du bør lese

Jonas Alsaker Vikan.

Jonas Alsaker Vikan.

Jonas Alsaker Vikan (33) har vært journalist i Adresseavisen siden 2008. Her er hans tips til artikler du bør lese denne uka for en dose faglig oppdatering og inspirasjon.

Følg med for f…

 Alt for mange journalister sløver med digitalt kildevern. Informasjonen som ligger i denne saken fra NRK Beta fra desember burde være obligatorisk lesing, og føre til at man stiller seg spørsmålet om man har nok og riktig kompetanse i en verden hvor mer og mer skjer digitalt.

 

Øyeblikket

 Jeg er langt mer interessert i digitale fortellermåter enn jeg er i langrenn. VG gjør mye kult, og dette synes jeg var en skikkelig god måte å introdusere det som skal skje i Falun. I tillegg får leserne bli med inn i et område som vanligvis er reservert for journalister og fotografer.

 

Googlesøk på steroider

Jeg har jobbet ganske mye med det såkalte «mørke nettet» den siste tiden. En frustrerende del av arbeidet har vært å finne frem. Google finner ikke sidene som ligger her, og de få søkealternativene som eksisterer er ikke spesielt gode. Dette skal Defense Advanced Research Project Agency (DARPA) endre med utviklingen av en ny søkemotor, «MEMEX«.  Søkemotoren kan få konsekvenser for hvordan vi søker på de ulike internettene (for å bruke et corny uttrykk) i fremtiden.

 

Har du tips til mediafolk som bør bidra med sine lesetips, eller har lyst til å bidra selv? Send en epost til redaktør Gjermund Glesnes: gglesnes[@]yahoo.no. 

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *