Crowdfunding: Kan folket finansiere framtidas journalistikk?

Mediene leter etter nye inntekter. Innen film og gaming ser man stadig oftere at prosjekter, også i millionklassen, finansieres med pengeinnsamlinger i sosiale medier. Det er crowdfunding.

 Det har også vært noen forsøk på å gjøre dette i journalistikken, og bl.a. fikk Verdensmagasinet X finansiert en reportasjereise til Nigeria. The Guardian utvikler en digital plattform for slik finansiering.

Fredag 13. mars kl. 12.00-16.30 arrangeres seminar om slik crowdfunding av journalistikk. Det skjer på Høgskolen i Oslo og Akershus, i samarbeid med Fritt Ord.

Les mer om arrangementet, og meld deg på her.

Disse kommer

Til seminaret kommer Matt McAllister, digitalredaktør i The Guardian, som vil fortelle hvorfor han mener folkefinansiering er en av journalistikkens redninger. Og der kommer også Sarah Hartley, redaktør i folkefinansieringsplattformen Contributoria.com, som vil dele eksempler og erfaringer.

Det blir også norske bidrag, for å sette diskusjonen i en norsk sammenheng, blant annet med Maren Sæbø, tidligere redaktør i Verdensmagasinet X, og Kjetil Østli fra nettstedet Harvest.no. Temaet introduseres av Jens Barland fra Høgskolen i Gjøvik, og seminaret avsluttes med debatt mellom Erik Sønstelie (Schibsted), Ingeborg Volan (NONA/Netthoder), Hildegunn Solheim (Dagbladet) og Helge Øgrim (Journalisten.no).

Arrangementet er gratis, og det blir servering.

Innlegget er skrevet av Jens Barland, som også introduserer temaet under seminaret.

 

 

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *