Ståle de Lange Kofoed anbefaler: 5 nyttige verktøy

Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk. Han er glad i nettverktøy som etter litt tasting og utprøving umiddelbart kan verdiøke innholdet vi publiserer ut til publikum. Her er noen av hans oppdagelser.

Fortell historier ut fra et bilde

Jeg er klar over at en del kanskje kjenner til Thinglink allerede, men dette er et nettverktøy jeg bare blir mer og mer glad i, og i stadig større grad bruker i stedet for å lage interaktive kart. Opplegget er at du legger punkter med informasjon inn i et bilde du laster opp til Thinglink. Det kan være tekst, videolenker eller bilder. Bare fantasien setter begrensninger!

Fortell bedre på Twitter med OneShot

Ønsker du å belegge tweeten din med en screenshot fra en blogg, nettartikkel eller annet, direkte fra mobilen eller nettbrettet? Da er trolig appen OneShot (kun iOS foreløpig) noe for deg. Ta en kikk på twitterkontoen til OneShot for mer informasjon og praktiske eksempler.

 

Multimediapakke på lavbudsjett

Har du lyst til å fortelle fete historier på nett i tekst, bilder og video – men kan ikke programmere, eller har ikke råd til utviklingskostnadene. Da skal du prøve Immersive. Dette er «gratislillebroren» til Shorthand. Husk at verktøyet kan hjelpe deg med det tekniske, den gode historien må du fortsatt finne selv, slik Drammens Tidende har gjort i bruken av Immersive i dette eksempelet.

 

Twitter som innholdsprodusent

Noen av de største sosiale mediekanalene nøyer seg ikke lenger med å tilrettelegge for andres innhold. Nylig analyserte Twitter selv følgerne til alle de engelske Premier League-klubbenes twitterkontoer. Basert på følgernes geografiske tilhørighet lagde Twitter et interaktivt kart som lar deg finne ut hvilket lag som er mest populært forskjellige steder i verden. Ikke overraskende er Liverpool (yeah!) det mest populære laget blant norske tvitrere. I møtet med dette kartet løper minuttene fort…

 

Puss opp merkevaren DEG

Til slutt en liten treat til deg selv. Trenger du en oppgradering på tilstedeværelsen din på nett? Ved å koble opp LinkedIn-profilen din til det ganske nye nettverktøyet Branded Me får du kjapt en presentabel nett-CV som du kan dele med andre. Her er min: http://stale-kofoed.branded.me/

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *