Ragnhild Olsen anbefaler: 3 nettsteder

Ragnhild Olsen er førstelektor i journalistikk og mediefag ved HiOA. Her deler hun noen tips til saker du bør lese for å holde deg faglig oppdatert.

Les også hennes oppsummering av State of the News Media-rapporten fra amerikanske Pew Research Center.

Nyttig i katastrofejournalistikk

Hva er sant og hva er usant i nyhetsflommen etter en katastrofe? Det kan være vanskelig å vite. Men netthåndboken Verification Handbook – A definitive guide to verifying digital content for emergency coverage gir en del tips. Den er ikke helt fersk – men stadig aktuell. Ikke minst når katastrofen inntreffer som denne uken i Nepal.

Ressursside for crowdfunding

Crowdfunding var tema for et spennende seminar på Hioa tidligere i år. Under researchen til seminaret kom jeg over ressurssiden Crowdfunding for Journalists fra Global Investigative Journalism Network. Den gir jeg gjerne en varm anbefaling – mange gode tips for å journalister som vil bruke nettets mulighet til folkefinansiering av graveprosjekter for eksempel. HiOA-seminaret, der vi blant annet hadde besøk av Matt McAlister og Sarah Hartley fra britiske Contributoria, ble streamet og er fortsatt tilgjengelig på nettsidene til Hioa. Selv om bildekvaliteten ikke er optimal, kan det funke fint å høre på innleggene fra spennende foredragsholdere.

Norsk og nordisk medieforskning

Også må jeg få pushe litt norsk og nordisk medieforsking. Som lærer og forsker innenfor medier og journalistikk er det umulig å ikke glede seg over at Norsk medietidsskrift denne våren har blitt et Open Access-tilbud. Første åpne nummer er publiser med artikler av Knut Fosli, Brita Ytre-Arne og John Ivar Erdal, seks bokanmeldelser og en kommentar av Marika Lüders. https://www.idunn.no/nmt/2015/01

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *