Liv-Jorunn Håker Ottesen anbefaler: Fire ting å få med seg

Digital Utviklingssjef i Sunnmørsposten, Liv-Jorunn Håker Ottesen, tipser om interessante og inspirerende artikler om internett og journalistikk. 

VGs «Våre falne» fra innsiden

Stadig nye digitalprosjekter dukker opp i Norge om dagen, det er veldig gøy å se. Men hvordan har folk jobba med prosjektene sine? Jeg liker måten VG beskriver sine prosjekter på i bloggen «Innsiden» (innsiden.vg.no). Det er ikke lett å forstå akkurat hvor komplisert et prosjekt som «Våre Falne» er før man får en innblikk  i metoder og erfaringer.

Ti trender for fremtiden

Jeg er stadig fasinert av den ett år gamle, men fortsatt like aktuelle artikkelen «The design of future technology» fra Julie Zhuo på Medium.com. Zhuo er Produktdesigndirektør i Facebook – intet mindre. Hun tar for seg ti trender man vil se de neste ti årene, og treffer spikerern på hodet. Alt som står i denne artikkelen holder fortsatt vann – og vil gjøre det i overskuelig framtid.

Innblikk i utviklernes tanker

Lurer du på hva som beveger seg i den litt mer nerdete teknologi/data/utvikler-delen av USA? Følg med på bloggen til Knight Lab ved Northwestern University. Det er folka som har bygget bl.a. Timeline js, som mange norske aviser har tatt i bruk.

Mashables sendinger

Og til slutt – ikke les, men se Mashable sine sendinger på Periscope eller Meerkat. De eier formatet og satser knallhardt med flere daglig sendinger ut i disse plattformene. Nå er selvfølgelig Mashable rigga for livesendinger på et helt annet nivå en de fleste norske mediehus, men det er spennende å se hvilken vei sendingene deres dreier.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *