NONA-møte i Trondheim: Robotene kommer – hurra!

Roboter som skriver kampreferater, børsrapporter og trafikkmeldinger – sånn at du slipper og kan bruke tida di på artigere journalistiske oppgaver. Det høres ut som science fiction, men robotene er faktisk i ferd med å innta norske redaksjoner. Velkommen til NONAs aller første lokallagsmøte i Trondheim!

Hva kan vi bruke roboter til, hva må til for at de skal virke godt, og hva kan de ikke gjøre for oss? Robotjournalistikk er tema for Norwegian Online News Associations (NONA) aller første møte i Trondheim, i samarbeid med NxtMedia.

Kod

Når kan vi kode oss til bedre journalistikk? Kodeeksempel fra VGs kommunegjelds-artikkel

  • Magnus Aabech, sportsredaktør i NTB, forteller om nyhetsbyråets splitter nye robot som skriver fotballreferater og hvordan de har utviklet den.
  • Jari Bakken, utvikler i VG, deler sine erfaringer fra å lage «roboten» som lot avisa lage 428 ulike artikler om kommunenes økonomi og gjeld.

 

Tid: Mandag 18. april 17-18:30

Sted: Adresseavisens lokaler i Ferjemannsveien i Trondheim, like ved Bakke Bru

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 

NxtMedia er et nettverk for innovasjon med hovedvekt med medie-teknologi. Med partnere som Adresseavisen, NTNU, Mediebedriftenes Landsforening, Trønder-Avisa, NRK og en rekke andre medie- og teknologi-selskaper. NxtMedia er en medlemsforening, utviklet gjennom Innovasjon Norges næringsklyngeprogram Arena.  Primært jobbes det med arrangementer som NxtMedia Conference, DigIT, frokostmøter og seminarer,  og prosjektutvikling innenfor blant annet anbefalingsteknologi, datajournalistikk og opplevelsesteknologi. NxtMedia har hovedbase i Trondheim, men har også en rekke nasjonale og internasjonale partnere.

Norwegian Online News Association (NONA) er en bransjeforening som jobber for digital journalistikk og nettmedier i Norge.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *