Datajournalistikk – hva er det, hvorfor trenger vi det, og hvordan kan du lære det?

Å sammenstille store mengder informasjon til lett forståelig journalistikk blir mye enklere og smartere hvis du behersker datajournalistikk. NONA ønsker velkommen til åpent møte som kan inspirere og vise deg hvordan du kommer i gang.

Illustrasjon: JWYG under CC 2.0-lisens

Illustrasjon: JWYG under CC 2.0-lisens

Meld deg på her, det er helt gratis.

«Data-driven journalism – a reporter’s how-to» ved Sylke Grühnwald, leder for Journalismfund.eu. Den sveitsiske journalisten Sylke Grühnwald har ledet flere store datajournalistikk-prosjekter på tvers av landegrenser, og hun har vunnet en rekke priser for sitt arbeid i Neue Züricher Zeitung, The Economist og den sveitsiske allmennkringkasteren SRF. Hun er en av grunnleggerne av Lobbywatch og tok initiativet til «The migrants’ files», et internasjonalt prosjekt som dokumenterte flyktningekrisen i 2015-2016. Hun har også vært sentral i arbeidet med et europeisk manifest for kvalitet i datajournalistikk.
20 verktøy på 20 minutter ved Dan Kåre Engebretsen. Dan Kåre er en av VGs erfarne redaksjonelle utviklere og har vunnet det som er av priser for digital journalistikk både i Norge og i utlandet. Han gir deg lynkjapt påfyll i verktøykassa.
Journalist som koder – hvorfor og hvordan? Vi møter fire journalister som har lært seg å kode for å kunne gjøre jobben bedre. Øyvind Bye Skiille (NRK), Gunn Kari Hegvik (VG), Øyvind Engan (VG) og Jarle Brenna (VG) deler hva de har lært, hva de gjerne skulle visst før de satte i gang, og hva slags prosjekter som har kommet ut av det.

Sted: VG-auditoriet
Tid: 15. februar kl 17-18:30
Gratis inngang, men du må registrere deg på forhånd for å komme gjennom vakta i VG-huset. Påmelding her

.

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *