Her er det nye NONA-styret

Årsmøtet i NONA har 23. mai valgt følgende styre for det neste året:

Leder: Monica Lid, Digital redaktør i Egmont, redaktør Klikk.no.

Ble valgt inn i NONA-styret som styremedlem på forrige årsmøte i 2016, og har dermed sittet et år i NONA-styret og vært en viktig bidragsyter. Hun har også deltatt aktivt i NONA-sammenheng i veldig mange år, og kjenner organisasjonen godt.

Før hun begynte i Egmont har hun bla. vært Digital Redaktør i Drammens Tidende og forsidesjef i VG og VG Multimedia. Valgkomiteen har vektlagt at hun har svært bred og relevant bakgrunn, en annen redaksjonell profil enn resten av styret, og bringer mer økonomisk kompetanse inn i styret. Som digitalredaktør står hun midt i alle prosessene som utfordrer bransjen når det gjelder valg av teknologi og partnere, omstrukturering av redaksjonene og ikke minst fallende digitale inntekter og jakten på nye.

NY: Nestleder: Pål Nisja, direktør for produkt og forretningsutvikling, Nettavisen

Har jobbet i Nettavisen siden 1998, hovdesaklig i roller med fokus områder som innovasjon, utvikling og  design. I disse dager kommer han også ut med en bok om «Praktisk Innholdsmarkedsføring» på Gyldendal. Han startet sin arbeidskarriere i lokalavisen Samhold, og jobbet senere i Gyldendal før han ble ansatt i Nettavisen.

 

Styremedlemmer (2-årige verv):

NY: Helene Hillestad, Redaksjonssjef Kultur Digital og event

Tidligere jobbet med blant annet redaksjonell utvikling og innsikt for nrk.no, vært frontsjef på nrk.no og vaktsjef og journalist i NRK Østfold. Bor i Fredrikstad. Har deltatt aktivt i mange NONA-sammenhenger gjennom mange år, også som innleder.

NY: Erik Waatland, Journalist og Vaktsjef, Medier24

Jobber som vaktsjef og journalist i Medier24, og er nyinnflyttet i Oslo fra Trondheim. Før Medier24 var han programleder og journalist i Trønder-Avisa og før det igjen i NRK (TV, radio, nett, P3, P1). Har også tre år på baken som presseoffiser i Forsvaret (Hæren og HV). Beskriver seg selv som en «doer» med stor gjennomføringskraft, og sier jobben i Medier24 gjør ham svært faglig oppdatert på de viktige debattene og utfordringene i mediebransjen.

NY: Anne Jacobsen, daglig leder / direktør NCE Media (Media City Bergen)

Anne Jacobsen ble hentet inn som daglig leder i NCE Media i 2015, og kom da fra fra stillingen som analysesjef i Amedia.  Hun har tidligere jobbet med ulike utviklingsprosjekter tidligere innen Amedia-konsernet. Jacobsen har en base i kunnskapsbasert utvikling, og kjenner forskningsmiljøene godt. Hun har utdannelse fra BI innen innovasjon og forretningsmodeller, samt medievitenskap ved UiB. Hun er også styremedlem i WAN-IFRAs «Young reader committee».

Styremedlem (ikke på valg):

Eirik Helland Urke, Multimedia-ansvarlig i Teknisk Ukeblad (TU). Fotograf, multimediajournalist og også svært teknisk kompetent. Tidl. bla. 10 år som fotograf i Dagbladet, 3 år i Vesteraalens Avis. Sammen med Svein-Erik Hole fikk han nylig Hederlig Omtale under Fagpresseprisene for prosjektet «TU – Virtual Reality» og er VR-ansvarlig i TU. Han har alltid vært en fremoverlent fyr som er flink til å teste ut og ta i bruk ny teknologi i arbeidet sitt med en gang teknologien kommer på markedet, har vært aktiv i NONA fra organisasjonens tidlige dager – og også stilt opp som innleder for å snakke om arbeidsmetoder og innovasjon.

Varamedlemmer (1-årige verv):

Jari Bakken, redaksjonell utvikler og programmerer (VG) hvor han jobber og har jobbet med mange spennende og innovative journalistiske prosjekter,  blant annet “Nedlasterne” som fikk fjorårets Dataskup-pris og fjorårets Netthode-pris for årets beste digitale journalistikk stor redaksjon. Han er også utvikler for faktasjekktjenesten Faktisk.no og en av gründerne bak Holderdeord,  en tjeneste som skal gjøre det lettere å følge med på om politikere holder det de har lovet – inspirerte av tilsvarende satsninger som bla. britiske com.

NY: Ann-Inger Borstad, produkteier betalt innhold Adressavisen. Hun har tidligere jobbet som nyhetsreporter, vært redigerer i Ut-magasinet, samt vært frontsjef og reportasjeleder for distrikt og sanntidsgruppen i samme avis.

 

Valgkomiteen har bestått av: Kristine Løwe, tidligere NONA-leder (leder), Jon R Hammerfjeld, DB Media lab/Publish Lab, Kristin Grøntoft, tidligere leder for Medienettverket og inntil nylig sosiale medier-sjef  i Aftenposten.

No Responses til “Her er det nye NONA-styret”

Skriv svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *